Opdag Matchas fordele

1. FORDEL VED MATCHA

SMAGEN AF MATCHA

Vi elsker smagen af Matcha. Altså smagen af GOD MATCHA! Der er enorm forskel i smagen på god og dårlig Matcha, og vi oplever ofte, at folk ikke tror at de kan lide Matcha, fordi de måske har smagt en Matcha af dårlig kvalitet med en bitter bismag af ‘hø’ eller ‘græs’. Men god Matcha smager ikke bittert - den er nærmere lidt sød. Vores Matcha er af den højeste kvalitet - kaldet Ceremonial grade, og smagen er rund og cremet eller lidt nødde-agtig. 

At en Matcha er Ceremonial grade betyder, at det er den kvalitet af Matcha, som bliver brugt i japanske te-ceremonier. Det betyder at den kan drikkes rent - kun Matcha og 80 grader varmt vand. Vi foretrækker nu at drikke vores Matcha som en latte med vores yndlings havremælk. 

Kvinde smager på varm kop Matcha fra Machacha
2. FORDEL VED MATCHA

MATCHAS ALSIDIGHED

På grund af sin pulverform er Matcha nem at integrere i en daglig rutine. Vi elsker at drikke Matcha i sin tradtionelle form som en varm latte, men vi tilføjer det ligeledes ofte som supplement til andre drikke eller fødevarer. Det kan f.eks. være i smoothies, proteinshakes eller i snacks og desserter. Vi bruger ligeledes Matcha i vores gør-det-selv ansigtsmasker og bodyscrubs.

Mulighederne er uendelige, og vi ELSKER at eksperimentere med den smukke grønne te! Nogle af vores foretrukne eksperimenter i køkkenet er denne SUPER MATCHA LATTE eller MATCHA ENERGIKUGLER til en nem snack på farten. Se alle vores opskrifter her

Smuk grøn is Matcha Latte med matcha, mælk og isterninger
Grønne Matcha kager med blåbær
3. FORDEL VED MATCHA

Stabil og forlænget energi

Én af grundende til at vi hos Matchacha i første omgang blev forelsket i Matcha, er på grund af det naturlige energiboost, som Matcha giver os. For os blev Matcha et sundere koffeinalternativ til kaffe. Da Matcha indeholder mindre koffein end kaffe, undgik vi de ubehagelige følelser som overstimulering og nervøsitet, som kaffe i nogle tilfælde fremprovokerede hos os. 

Smuk grøn kop Matcha i fokus. Kvinde rører i koppen.
4. Fordel ved Matcha

Ro og klarhed

Matcha blev for ca. 800 år siden populær blandt zenbuddhistiske munke, fordi drikken ifølge munkene hjalp dem med at forblive fokuserede under deres timelange meditationer. Den zenbuddhistiske munk Eisai kaldte tilstanden efter at have drukket Matcha for “rolig årvågenhed”, og beskrev hvordan Matcha hjalp ham og de andre munke med at skabe en fokuseret sindstilstand af ro og klarhed.

Selve ritualet ved at lave en god kop Matcha er for os ligeledes en mulighed for en rolig og behagelig stund. I vores hverdag fyldt med sociale medier, uendelige indtryk og distraktioner, har vi brug for øjeblikke med ro og reflektion. Både det at forberede vores Matcha og derefter at nyde den smukke drik, er et værdsat pusterum for os - gerne et par gange om dagen. 

Kvinde dyrker yoga mens hun nyder en kop Matcha

Køb din Matcha nu