Snacks ·
Matcha Energikugler
Cremede energikugler med en smag af matcha og ristede hasselnødder. Perfekt til farten eller som en sund dessert. Du kan med god samvittighed snige en ekstra matcha energikugle eller to indenbords
Ingredienser til ca. 28 kugler:
• 160 g hasselnødder
• 12 dadler
• 2 spsk raw kakaopulver
• 2 tsk kokosolie
• 3 spsk akaciehonning
• 1 tsk vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
• Et nip fint havsalt
• 3 spsk matcha
Sådan gør du:
- Tørrist hasselnødderne i ovnen ved 175 grader i cirka 10 minutter eller indtil skallen begynder at krakelere. Rør gerne rundt i nødderne et par gange undervejs. Tag nødderne ud af ovnen og “nulr” skallen af nødderne af. Dette kan gøres i et rent viskestykke.
- Når nødderne er kølet lidt af, hældes de i en foodprocessor eller minihakker og blendes, indtil de er blevet til groft mel. Tilsæt derefter resten af ingredienserne (undtagen matcha) og blend, indtil det hele er godt blandet og du har en klæbrig, sammenhængende masse. Sæt blandingen i køleskabet i 15-30 minutter, så den er nemmere at arbejde med og forme til kugler bagefter.
- Når dadelmassen er kølet lidt ned, ruller du ca. 28 små kugler. Tril derefter kuglerne i matchapulveret. Sæt dem derefter på køl igen, og gerne i fryseren, så de kan blive lidt faste. Lad dem stå en halv times tid i fryseren eller et par timer i køleskabet, før de er klar til at nydes!