Snacks ·
Matcha popcorn
Denne farverige udgave af popkorn er både sød og let salt. Den fungerer godt som en let og anderledes dessert.
Ingredienser:
- 1 spsk. kokosolie
- 1 dl majskorn
- 1 dl grofthakket hvid chokolade, smeltet
- ¼ tsk. vaniljepulver
- 1-2 tsk. matcha
- et drys fint havsalt
Sådan gør du:
- Varm 1 spsk kokosolie op i en stor tykbundet gryde ved høj varme. Kom et enkelt majskorn i gryden. Når det popper, ved du at olien er klar. Tilsæt alle majskornene, læg låg på gryden og lad dem poppe. Ryst gryden frem og tilbage, så de poppede popkorn kommer øverst i gryden og ikke brænder på.
- Bliv ved med at ryste gryden, indtil majskornene er færdige med at poppe, og tag derefter gryden af varmen.
- Tilføj den smeltede hvide chokolade, vaniljepulveret og matchapulveret til en skål, og rør det hele grundigt sammen. Hæld chokoladeblandingen over popkornene, og rør dem rundt, indtil de er dækket af chokoladen. Hæld popkornene over i en skål, smag dem til med lidt fint havsalt, og server dem gerne med det samme. Du kan dog også gemme dem, til chokoladen er helt størknet.