Kend din Matcha: God eller dårlig kvalitet

Grøn matchapulver med tilhørende bambuspisk og bambusskeÆgte matcha stammer fra Japan. Det laves af teblade, der skygges for direkte sollys tre til fire uger før høst. Dette bremser væksten, hvilket resulterer i lange, slanke blade og stængler. Det stimulerer også produktionen af klorofyl. Aminosyreindholdet i teen øges også betydeligt, især L-theanin øges ved denne metode. Det højere indhold af aminosyrer i ægte matcha-te er grunden til, at den er naturligt sødere og cremet i smagen. Når den er klar til høst, håndplukkes kun de fineste teblade fra toppen. Bladene steames og fryse-tørres, og vener og stængler fjernes fra bladene. Derefter males bladene i en granitmøllesten til et meget fint, lysegrønt pulver.
Nu ved du hvordan Matcha af god kvalitet dyrkes, men hvordan ved du så om du har med at gøre med Matcha af god eller dårlig kvalitet? Vi har sammensat en liste over ting du kan holde øje med:

1. Oprindelse

Solnedgang over japansk te ceremoni med matchaMatcha betyder pulveriseret blad på japansk, og ægte Matcha stammer fra Japan. Japanerne har høje standarder for dyrkning og fremstilling af Matcha, og autentisk Matcha kræver den særlige geografi, breddegrad, klima, vejrmønster og jord der findes i Japan

2. Farve

Smuk lysende grøn farve af matchapulver Matcha af god kvalitet har en kraftig grøn farve. Jo grønnere, jo bedre! Matcha dyrkes i skygge, hvilket resulterer i et betydeligt øget indhold af klorofyl og L-theanin. Disse er de vigtige Matcha-ingredienser, der giver den en flot lys grøn farve. Matcha af lavere kvalitet består typisk af blade, der ikke er blevet ordentligt dækket af skygge, eller af blade der er ældre og/eller høstet længere nede på stænglen; og derfor vil farven ikke være så lys grøn.

3. Smag

kvinde holder grøn matcha te fremMatcha te har en fantastisk smag, når det er af god kvalitet. Dårligt kvalitet Matcha kan have en bitter bismag af 'hø' eller 'græs', mens god Matcha har en sød, rund og cremet smag, der minder lidt om nødder. God kvalitet Matcha skal have en sød, grøntsagsagtig duft. Matcha af lav kvalitet mangler L-Theanin, og derfor har den en tendens til at have en bitter smag.


4. Tekstur

Bambuspisk og matcha i luften Teksturen af Matcha er ligeledes en indikator for kvalitet. En høj kvalitets Matcha er meget fin og silkeagtig. Dens partikelstørrelse er kun 5-10 mikron, hvilket gør den lige så fin som babypudder. En lavere kvalitet Matcha har en større partikelstørrelse og vil føles grovere, når den gnides mellem fingrene.

    Køb din Matcha nu