Derfor er Matcha te unik


Hvad gør Matcha unik? Der er særligt to grunde til, at den grønne superfood er så fantastisk som den er:

1: Den måde den dyrkes og produceres på.
2: Den måde den indtages på.

Dyrkning af te-buskene

Te-buskene til Matcha dyrkes under skygge, hvor de er omgivet af specielle måtter i en teknik kendt som "tana". Denne skyggeproces der varer i et par uger inden høsten, giver Matcha sine karakteristiske træk ved at "stresse" te-buskene. Hvis te-buskene kunne tale, ville de råbe efter mere lys. Den begrænsede adgang til sollys bremser nedbrydningen af klorofyl, hvilket resulterer i et højt indhold af klorofyl, der giver vores matchapulver den intense grønne farve.

Men skygningen har ikke kun indflydelse på farven. Den har også en betydelig effekt på teens smag og næringsindhold. Den reducerede sollys-eksponering øger koncentrationen af aminosyrer i tebladene, heriblandt L-theanin. Det er L-theanin, der bidrager til teens unikke umami-smag, der er behagelig og fyldig. Samtidig spiller L-theanin en væsentlig rolle i, hvordan Matcha frigiver et roligt og stabilt energiboost.

Når tebuskene dyrkes optimalt under skygge, opnår teen en rund, harmonisk og minimal bitter smag. Den kan minde om frisk spinat og broccoli med en umami-agtig karakter. En af årsagerne til denne lækre smag er, at skygningen reducerer produktionen af tannin (garvesyre), der normalt giver en astringerende og bitter smag.

Dyrkningen af Matcha med omtanke og omhu er derfor afgørende for smagsoplevelsen og næringsindholdet. Skygningen bidrager ikke kun til at skabe den intense grønne farve, men også til at forbedre teens smag og næringsværdi. Når du nyder en velsmagende og smuk kop Matcha, kan du opleve den fulde dybde af umami-smag og værdsætte den omhu, der er blevet lagt i hver enkelt trin af dyrkningsprocessen.

Når du drikker det grønne pulver

Det bringer os til vores andet punkt - måden Matcha drikkes på. Når du drikker almindelig grøn te, uanset om det er løs te eller i en tepose, smider du bladene væk, efter at du har ladet dem trække. Dette er lidt som at koge spinat, smide spinaten væk og bare drikke vandet - Du får nogle af næringsstofferne, men du smider det bedste væk - bladene med alle næringsstofferne.

Når du drikker Matcha, blander du det lysegrønne næringsrige pulver i væske og indtager hele tebladet. Hver lille partikel er fyldt med gode ting, så når du nyder din Matcha, indtager du hvert eneste lille bid af det sunde grønne blad.

Der er forskellige måder du kan nyde den grønne superfood på. Ligesom med kaffe foretrækker nogle deres kaffe sort, mens andre tilføjer en lille sjat mælk eller laver en decideret latte.

Det er det samme med den grønne drik. Du kan drikke det “rent” med matchapulver og varmt vand (ca. 80 grader), eller du kan lave en Matcha latte og tilføje din yndlingmælk og evt. en smule honning eller ahornsirup. Andre foretrækker deres Matcha kold, hvor en Iced latte kan være det perfekte alternativ. Se opskriften på Iced latte her.

Da Matcha netop kommer i pulverform har du ligeledes mulighed for at bruge det i alle mulige forskellige former og opskrifter. Du kan kreere sunde snacks og smukke desserter, hvor du ligeledes vil opnå de gavnlige effekter fra pulveret. Se alle vores opskrifter.

Har du fået mod på at prøve at integrere Matcha i din dagligdag, så kan du købe vores Matcha sæt der indeholder alt du skal bruge for at komme i gang. Alternativt kan du starte med vores begynder Matcha sæt, for at teste om Matcha er noget for dig.


Køb din Matcha nu