Koffein i kaffe og i Matcha


Kaffe er nok det mest populære valg, når det kommer til at øge energiniveauet og vågne op om morgenen. Men måske Matcha faktisk kan være et godt alternativ. Kaffe og Matcha adskiller sig markant i deres virkninger på kroppen.

Kaffe, som mange tyer til, indeholder en betydelig mængde koffein, hvilket kan give en hurtig og intens energistigning. Men denne energistigning følges ofte af et brat fald i energiniveauet, hvilket kan efterlade os udmattede og endnu mere trætte end før. Disse "energispikes" og -"crashes" kan skabe en cyklus af afhængighed af kaffe, hvor vi bliver nødt til at drikke mere for at opretholde vores energiniveau.

Matcha og koffein

Matcha indeholder også koffein, men i en mere moderat mængde sammenlignet med kaffe. Vores Matcha indeholder ca. 35mg koffein - det svarer til ca. halvdelen af en kop almindelig kaffe.

Hvad der gør Matcha unik er kombinationen af koffein og L-theanin. Aminosyren L-theanin bidrager til at skabe en rolig og fokuseret tilstand samtidig med at den stimulerer hjernens alfa-bølger, hvilket fremmer mental klarhed og opmærksomhed. Kombinationen af koffein og L-theanin giver en længerevarende og mere stabil opkvikkende effekt, uden det efterfølgende energidyk og følelsen af at være afhængig af en konstant kaffetilførsel.

Hvis du ønsker en mere jævn og stabil kilde til opkvikkende energi, kan den grønne superfood være et fremragende alternativ til kaffe. Det kan give dig den nødvendige energi og fokus uden at efterlade dig med en følelse af træthed eller afhængighed. Prøv at erstatte en eller to af dine kaffekopper med en kop Matcha te eller Matcha latte, og mærk forskellen i din energi og velvære i løbet af dagen.

Meditation og Matcha

Når du nyder en kop Matcha, får du ikke kun energi, men også en følelse af ro og klarhed. Det er blandt andet derfor at zenbuddhistiske munke har brugt Matcha i mere end 800 år. Munkene bruger Matcha inden deres timelange meditationer, og beretter om en "fokuseret årvågenhed" efter indtagelsen af Matcha. 

Zenbuddhisme er en skole indenfor Mahayana-buddhisme, der opstod i Kina og er blevet praktiseret i Japan i mange århundreder. Zen lægger vægt på meditation og mindfulness som et middel til at opnå ro, indsigt og opmærksomhed. Zenbuddhistiske munke har brugt Matcha igennem århundreder som en måde at øge deres koncentration og opmærksomhed under meditation. Matcha kan have en beroligende og afstressende virkning på kroppen, som er ideel til meditation.

Også te-ceremonien, kendt som “chanoyu”, er en vigtig del af zen-praksis. Matcha bruges i te-ceremonien, som en måde at finde balance og harmoni, og tilberedning og drikkelse af Matcha betragtes som en meditativ og spirituel praksis. I zenbuddhismen er Matcha forbundet med enkelhed, renhed og ro.

Har du fået mod på at prøve at integrere Matcha i din dagligdag? Køb vores Matcha sæt der indeholder alt du skal bruge for at komme i gang. Alternativt kan du starte med vores begynder Matcha sæt, for at teste om Matcha er noget for dig.


Køb din Matcha nu