Derfor har zenbuddhistiske munke brugt Matcha i over 800 år

Zenbuddhistiske munke. Traditionel teceremoni med Matcha

Zenbuddhisme er en skole indenfor Mahayana-buddhisme, der opstod i Kina og er blevet praktiseret i Japan i mange århundreder. Zen lægger vægt på meditation og mindfulness som et middel til at opnå ro, indsigt og opmærksomhed. Zenbuddhistiske munke har brugt Matcha igennem århundreder som en måde at øge deres koncentration og opmærksomhed under meditation. Matcha indeholder aminosyren L-theanin, som kan have en beroligende og afstressende virkning på kroppen, som er ideel til meditation.

Også te-ceremonien, kendt som “chanoyu”, er en vigtig del af zen-praksis. Matcha bruges i te-ceremonien, som en måde at finde balance og harmoni, og tilberedning og drikkelse af Matcha betragtes som en meditativ og spirituel praksis. I zenbuddhismen er Matcha forbundet med enkelhed, renhed og ro.

1. Samurai-krigere og Matcha

Japansk samuraikriger der mediterer inden kamp og bruger matcha til at fokusere

Matcha har også en stærk forbindelse til samuraikrigerne i Japan. Samurai-krigerne brugte ofte matcha som en måde at øge deres energi og koncentration inden kamp, og det blev også brugt som en del af deres ceremonier og ritualer. Matcha blev anset for at være en stærk drik, der gav samurai-krigerne styrke og mod til at kæmpe.


    Køb din Matcha nu