Sådan fremstilles Matcha

Ægte Matcha kommer fra Japan, og miljøet som tebuskene vokser i - altså jord, klima og terræn, er altafgørende for kvaliteten af Matcha.

Japanerne har produceret Matcha i mere end 800 år, og den særlige dyrknings- og produktionsproces er videregivet fra generation til generation. Det er en teknik, som er blevet forfinet gennem århundreder.

1. Skygge

Matcha dyrkes i skyggen for at optimere smag, farve og næringsindhold

Måden som teplanterne til Matcha dyrkes på, er meget anderledes end til andre typer te. Teblade til Matcha skygges tre til fire uger før de høstes. Denne proces øger næringsindholdet i Matcha og fylder bladene med klorofyl og aminosyrer. Planterne der vokser i skygge, kompenserer for manglen på lys ved at producere en stor mængde klorofyl. Det er overproduktionen af klorofyl, der bidrager med den karakteristiske smukke grønne farve, som Matcha af god kvalitet har.

At teplanterne skygges betyder også, at der kommer et højere indhold af aminosyren L-theanin, som er det der giver os en “zen-følelse” og påvirker Matchas umami-smag. 

2. Høst og forarbejdning

Matcha høstes og forarbejdes på en helt special måde med granitsten

Når planterne er klar til høst, håndplukkes bladene fra den øverste tredjedel af planten, hvor den højeste koncentration af næringsstoffer findes. De dampes, tørres, afstilkes og renses. Dampning af bladene stopper oxidationsprocessen og bevarer dermed næringsstofferne og farven. Afstilkning og fjernelse af bladene er afgørende for at sikre en glat tekstur og god smag.

De rene blade, kendt som "tencha", males herefter til fint pulver ved hjælp af en granitstenmølle. Det tager ca. en time for en traditionel granitstenmølle at male 30 gram Matcha - mængden i en dåse. Hvis processen gøres hurtigere vil det brænde og ødelægge bladene.

De rene blade, kendt som "tencha", males herefter til fint pulver ved hjælp af en granitstenmølle. Det tager ca. en time for en traditionel granitstenmølle at male 30 gram Matcha - mængden i en dåse. Hvis processen gøres hurtigere vil det brænde og ødelægge bladene.

Granitstenmøller er den traditionelle metode til formaling af tenchablade, og kvalitetsmatcha, som Matchacha, bliver stadig malet ved hjælp af dem. Det er denne proces, der giver den en superfin tekstur. Desværre er der mange Matcha-produkter på markedet nu, som enten pulveriseres af stålkugler eller af højdrevne blendere, som fuldstændig kan ødelægge kvaliteten, næringsindholdet og smagen af din Matcha te.

3. Pakning i dåser og poser

Efter malingsprocessen bliver vores Matcha pakket i lufttæt emballage, for at sikre at Matchaen forbliver frisk. Matcha er ikke glad for luftfugtighed og direkte sollys, så det er vigtigt at den opbevares tørt og mørkt.


    Køb din Matcha nu